Faciliteiten en diensten

Voor een aangenaam verblijf

Introductie

In zorgcentrum Nieuw Groenland vindt u tal van faciliteiten en diensten die uw verblijf veraangenamen.

Winkel

Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht in ons winkeltje.

Gratis wifi

Nieuw Groenland biedt u gratis wifi. Zo heeft u goed en snel internet op uw smartphone, tablet of laptop – ook in uw appartement.

Restaurant

Op de begane grond vindt u ons gezellige restaurant, waar u samen met de andere bewoners en wijkbewoners kunt eten en drinken. Behalve voor de maaltijd kunt u er ook terecht voor een kop koffie met een gebakje of voor een snack zoals een slaatje. Lees hoe wij denken over goed en lekker eten en drinken. Zo hebben we een eigen kok die elke dag vers kookt.

Mobiele keuken

De mogelijkheid bestaat om onder begeleiding samen boodschappen te doen en vervolgens samen te koken. Met onze mobiele keuken is het mogelijk. Wilt u weer eens ouderwets pannenkoeken eten? Geef uw wens door. Dan bakken we ze in het restaurant of – bij mooi weer – buiten op het terras.

Visboer

Zin in een harinkje of een ander lekker visje? Elke week komt de visboer langs in Nieuw Groenland.

Pedicure, kapsalon, audicien en opticien

Voor de behandeling van uw voeten, een kappersbezoek, of het aanmeten of afstellen van een gehoorapparaat of bril, hoeft u de deur niet uit. Pedicure, kapper, audicien en opticien komen regelmatig in Nieuw Groenland langs. Onze receptionisten vertellen u graag wanneer u er terechtkunt.

Logeerkamer

Wilt u uw familieleden laten logeren? Nieuw Groenland beschikt over een aparte logeerkamer. U reserveert de kamer via de receptie. Uw familie kan uiteraard ook in uw eigen appartement logeren.

Kerkdienst

Wekelijks zijn er kerkdiensten in Nieuw Groenland. Daarvoor komen voorgangers van verschillende kerkelijke gemeentes naar ons huis. Familie, vrienden en bekenden zijn uiteraard van harte welkom. Moeilijk ter been? Vrijwilligers halen u graag op en brengen u na afloop weer terug.

Wasservice

Voor schone kleding, handdoeken en fris bedlinnen kunt u gebruikmaken van onze wasservice. Twee keer in de week kunt u uw vuile was meegeven en krijgt u uw schone was retour. Meer informatie, onder meer over de kosten, krijgt u bij de receptie.

Klusservice

Heeft u hulp nodig bij een technisch klein klusje in huis? Meld het bij de receptie en wij zorgen ervoor dat er iemand bij u langs komt. (Hier kunnen mogelijke kosten aan verbonden zijn).

Dieren in huis

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mensen zich beter voelen in een omgeving met huisdieren. Daarom vindt u in Nieuw Groenland konijnen, kippen en katten.

Voorzieningen

Nieuw Groenland biedt ook tal van activiteiten om gezellig bezig te zijn, zoals een biljartruimte, internetcafé, bewegingsruimte, duofiets en een tuin met jeu-de-boulesbaan.