Word vrijwilliger

Extra aandacht en een helpende hand

Introductie

Binnen Nieuw Groenland zijn 70 vrijwilligers van onschatbare waarde voor bewoners en medewerkers. Met een beetje extra aandacht en een helpende hand geven ze kleur aan de dag. Van die vrijwilligers kunnen we er nooit genoeg hebben. Wilt u uw steentje bijdragen?

Er is altijd wel een reden

Jong, oud, werkend of niet-werkend, studerend of al met pensioen – Nieuw Groenland kent vele vrijwilligers. De een zoekt een activiteit om in contact te komen met andere mensen. De ander zit net tussen twee banen in en wil wat nuttigs doen voor de samenleving.

We zien mensen die een stap naar vast werk willen zetten of zichzelf willen ontwikkelen. We ontmoeten vwo’ers die zich graag inzetten om straks een streepje voor te hebben bij de toelating tot de studie geneeskunde. Iedereen heeft zo zijn eigen reden om vrijwilligerswerk te doen. Wat is uw reden?

Passend bij uw agenda

Vertel ons wat u leuk vindt om te doen. Gaat u koffie schenken, helpt u mee in keuken, restaurant of huiswinkel, of maakt u onze tuin mooier? Of bent u juist meer van de begeleiding bij uitjes, (bewegings)activiteiten of kerkdiensten, of een goed gesprek van mens tot mens? Tijdens een eerste kennismaking horen we graag wat u wilt doen voor de bewoners van Nieuw Groenland.

U geeft aan hoeveel tijd u voor vrijwilligerswerk heeft. Natuurlijk zijn we blij als u wekelijks komt. Maar ook als u zich eenmalig wilt inzetten of één keer per jaar, bijvoorbeeld bij het kerstdiner, dan heten we u van harte welkom.

Wilt u ons helpen?

We zoeken altijd vrijwilligers voor ons mooie huis.

Neem contact met ons op

Wilt u een van de taken doen of heeft u interesse in ander vrijwilligerswerk? Kom vrijblijvend kennismaken, meelopen of een kop koffie drinken. Neem vandaag nog contact op met:

Johan Bosma, coördinator Welzijn en Vrijwilligers
telefoon: 075 – 635 20 51 of 06 30 74 23 58 (niet op maandag)
e-mail: johan.bosma@evean.nl

Handig om alvast te weten

Wat we van uw vragen

Dat u respectvol omgaat met onze bewoners en medewerkers, spreekt voor zich. Maar we vragen u ook om bepaalde zaken die u tegenkomt, niet te delen met anderen. Ook vinden we het belangrijk dat u uw afspraken nakomt en afbelt als u een keer niet kunt. Dat staat ook in de samenwerkingsovereenkomst die we samen ondertekenen.

Wat we u te bieden hebben

Als vrijwilliger kunt u rekenen op de dankbaarheid, de waardering en het plezier van onze bewoners en medewerkers. We zorgen ervoor dat u goed wordt begeleid en zo nodig een opleiding of bijscholing kunt volgen. U kunt meedoen aan workshops en themamiddagen, krijgt het lidmaatschap van de Evean Ledenvereniging cadeau, en kunt een beroep op onze aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering. Daarnaast geldt er ook een reiskostenvergoeding.