Zorg, behandeling en begeleiding

Ons team voor u klaar

Introductie

In Nieuw Groenland staat een groot team aan verzorgenden, verpleegkundigen, behandelaars, ondersteunende medewerkers en vrijwilligers voor u klaar. Samen zorgen ze ervoor dat het u aan niets ontbreekt als het gaat om zorg en aandacht.

  Duidelijk aanspreekpunt

  Heeft u vragen, wensen of opmerkingen over uw zorg? In Nieuw Groenland staan de volgende medewerkers voor u klaar

  Eerstverantwoordelijke verzorgende

  Wilt u de dagelijkse gang van zaken, problemen en/of wijzigingen in uw zorg bespreken? Dan kunt u terecht bij uw eigen eerstverantwoordelijke verzorgende. Zij is ook betrokken bij het zorgplan dat we samen met u opstellen wanneer u bij ons binnenkomt. De verzorgende is ook de contactpersoon voor uw familie.

  Verpleegkundigen

  Prettig om te weten: achter elke eerstverantwoordelijke verzorgende staat een verpleegkundig team met een verregaande medische kennis die bijvoorbeeld meepraat over uw zorgplan. Zo weet u altijd dat u ook inhoudelijk de beste zorg krijgt.

  Verzorgenden, verpleegkundigen en vrijwilligers

  Naast uw vaste contactpersonen kunt u binnen Nieuw Groenland rekenen op de professionele zorg van vele verzorgenden en verpleegkundigen. Ook zijn er binnen ons zorgcentrum tal van vrijwilligers die zich graag inzetten voor uw welzijn – voor net dat beetje extra aandacht. Zij gaan graag met u fietsen of wandelen, helpen u tijdens activiteiten en schenken bijvoorbeeld de koffie tijdens de koffieochtenden.

  Facilitair

  Onze facilitaire collega's van de huishoudelijke dienst, het restaurant en de huismeester zorgen voor een passend aanbod van diensten en activiteiten, zodat u zich bij ons thuis kunt voelen.

  Welzijn

  De welzijnsmedewerkers zorgen voor het activiteitenprogramma in huis en bij hen kunt u terecht voor alle vragen rondom welzijn. Iedere afdeling en groep heeft een eigen welzijnsmedewerker bij wie u terecht kunt. Ook werken er op de groepszorgen en de groep somatische meerzorg diverse assistent-welzijnsmedewerkers die voor u klaar staan.

  Ons behandelteam

  Afhankelijk van de zorg die u nodig heeft en de zorg die uw zorgverzekeraar vergoedt, kunt u gebruikmaken van de expertise van verschillende medische en paramedische behandelaars

  Specialist ouderengeneeskunde

  Heeft u verpleeghuiszorg nodig? Dan zijn onze specialisten ouderengeneeskunde er voor u. Zij komen regelmatig bij u langs en zorgen ervoor dat u de medische zorg krijgt die u nodig heeft. (Woont u zelfstandig in ons huis? Dan is een huisarts medisch verantwoordelijk – zie hieronder).

  Psychomotorisch therapeut (PMT)

  Ervaar u psychische, emotionele en sociale problemen – bijvoorbeeld door dementie? Aan de hand van bewegingsactiviteiten werkt de psychomotorisch therapeut aan het verminderen of wegnemen van deze problemen. Er is aandacht voor uw lichaamsbeleving, gevoelens, gedrag en gedachten.

  Fysiotherapeut

  De fysiotherapeuten van Nieuwe Groenland behandelen en begeleiden u graag, wanneer u minder goed kunt bewegen. U kunt ook bij hen terecht om klachten te voorkomen, bijvoorbeeld wanneer u bang bent om te vallen. Wilt u advies over hulpmiddelen als een rollator, een prothese of aangepaste schoenen? Onze fysiotherapeuten wijzen u graag de weg.

  Ergotherapeut

  Als dagelijkse handelingen, zoals lopen, opstaan en aankleden, niet meer vanzelf gaan, denkt de ergotherapeut graag met u mee. Samen zoeken we naar een goede oplossing, zodat u binnen uw beperkingen zoveel mogelijk kunt.

  Geestelijk verzorger

  Uw ziekte of aandoening kan u zomaar uit evenwicht brengen. Dan is het prettig om uw verhaal kwijt te kunnen. Samen met uw familie kunt u terecht bij onze geestelijk verzorger. Ook als het gaat om moeilijke keuzes rond ziekte en gezondheid, om uw wensen bij een naderend levenseinde, of om terug te kijken op uw leven. De verzorger is er voor iedereen, ongeacht levensbeschouwing, gelovig of ongelovig.

  Naast deze behandelaars heeft u in Nieuw Groenland ook toegang tot de dienstverlening van bijvoorbeeld logopedisten, psychologen, maatschappelijk werk, diëtisten en sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen.

  Externe zorg

  Naast onze eigen behandelaars werken we binnen Nieuw Groenland ook samen met verschillende externe zorgverleners. Bijvoorbeeld:

  Huisarts

  Woont u zelfstandig in ons huis? Dan is een huisarts altijd uw eerste aanspreekpunt voor medische zorg. U kunt soms uw eigen huisarts houden of overstappen naar een van de huisartsen die regelmatig in ons huis zijn. Bent u bij ons voor verpleeghuiszorg? Dan dragen onze specialisten ouderengeneeskunde de medische verantwoordelijkheid.

  Tandarts

  Voor de zorg rond uw gebit kunt u gewoon bij uw eigen tandarts terecht. Krijgt u verpleeghuiszorg? Dan regelt Evean deze zorg voor u.