Veilig wonen

Uw veiligheid is ons alles

Introductie

Daarom zorgen we er op verschillende manieren voor dat u veilig bij ons kunt wonen.

Oproepsysteem

Is er iets aan de hand overdag of ‘s nachts? Dan kunt u altijd gebruikmaken van ons oproepsysteem. Een zorgmedewerker komt dan zo snel mogelijk naar u toe. We leggen het systeem tijdens de rondleiding of het kennismakingsgesprek graag aan u uit.

Persoonsalarm

In uw appartement kunt u gebruikmaken van een persoonsalarm om uw hals of pols. In de toiletten en badkamer hangt een trekalarm.

Brandveiligheid

Als het gaat om brandveiligheid, laten we in Nieuw Groenland niets aan het toeval over. Elk appartement en elke gemeenschappelijke ruimte beschikt over een brandmelder. Bij rook of brand worden onze medewerkers en de brandweer meteen gewaarschuwd. Eens per jaar houden we een brand- en/of ontruimingsoefening.

Bedrijfshulpverlener (BHV)

Binnen Nieuw Groenland is er 24 uur per dag een bekwame BHV’er (bedrijfshulpverlener) aanwezig. Elke BHV’er krijgt regelmatig bijscholing in brandpreventie, ontruiming, EHBO en reanimatie.

Verzekeringen

Nieuw Groenland heeft voor alle bewoners een collectieve brand- en inbraakverzekering en WA-verzekering afgesloten. Beschadigt een medewerker iets in uw appartement? Dan is het prettig om te weten dat al onze medewerkers verzekerd zijn.