Zorg bij dementie en Alzheimer

Zelfstandig en menswaardig leven

Zorg bij dementie en Alzheimer

Introductie

Bij de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie verandert er veel in uw leven en dat van uw familie. Bij Nieuw Groenland bieden we u graag de zorg, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig en menswaardig kunt leven. Wat kunt u nog zelf? Wat wilt u nog zelf? Onze speciaal opgeleide zorgmedewerkers zijn er voor u en de mensen om u heen.

Onze zorg bij beginnende dementie

Bij dementie in een beginnend stadium kunt u doorgaans in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Soms ondersteund door de thuiszorg, soms met de hulp van mantelzorgers. Toch kan het fijn zijn om wat meer structuur in de dag te hebben. Nieuw Groenland helpt:

Ontbijtservice: ook voor wijkbewoners met beginnende dementie

Schuif ’s ochtends aan bij onze ontbijtservice voor een lekker ontbijtje. Dan kunt u na afloop bij ons blijven voor de ochtendactiviteit.

Groepszorg bij dementie: overdag bij ons, ’s avonds weer thuis

Nieuw Groenland heet u 7 dagen per week, van 8 tot 21 uur, van harte welkom in een van de gemeenschappelijke huiskamers voor activiteiten die voor ontspanning zorgen en uw geheugen stimuleren.

Als thuis wonen (tijdelijk) niet meer gaat

Hoe graag u dat ook zou willen, soms gaat thuis wonen met dementie (tijdelijk) niet meer. Dan is het prettig om te weten dat Nieuw Groenland u een kleinschalige, veilige en huiselijke woonomgeving biedt. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met uw persoonlijkheid en leefgewoonten.

Bij ons wonen met dementie

Onze speciaal opgeleide medewerkers zorgen graag voor u. ’s Nachts slaapt in uw eigen kamer. Overdag kunt u samen met andere bewoners terecht in de gemeenschappelijke huiskamer, waar u leeft, eet en – als u dat wilt – meedoet aan bijvoorbeeld een spelletje. Dit alles onder begeleiding van deskundige zorgmedewerkers en enkele vrijwilligers.

Eerstelijns verblijf (kortdurend)

Gaat thuis wonen even niet? Of kan uw mantelzorger de zorg even niet meer aan? Afhankelijk van uw indicatie kunt u in Nieuw Groenland tijdelijk verblijven.