Activiteiten

Activiteiten bijwonen?

Introductie

In Nieuw Groenland is er altijd wel iets te doen. Houdt u van muziek, film, bingo, schilderen, koken, sjoelen, handwerken, lekker bewegen of gewoon de krant lezen? Met zoveel verschillende activiteiten door het jaar heen zit er altijd wel iets leuks voor u bij. Ook als u in de wijk woont, bent u van harte welkom om, tegen betaling, aan te sluiten.

  Activiteiten naar wens of op indicatie

  Bij Nieuw Groenland houden we graag rekening met uw wensen en behoefte. Woont u net bij ons, dan komt de activiteitenbegeleider bij u langs voor een kennismaking. Welke activiteiten vindt u leuk? Vertel het ons en we houden er zoveel mogelijk rekening mee. Heeft u een indicatie voor individuele activiteiten en begeleiding? Dan zal de eerst verantwoordelijke verzorgende dat in overleg met u en/of uw familie regelen.

  Sinds april 2023 is de somatische Meerzorg binnen Nieuw Groenland geopend. De somatische Meerzorg is bedoeld voor bewoners met somatische problematiek (zonder of met lichte cognitieve problemen) die in de middag en avond behoefte hebben aan extra structuur, toezicht en/of begeleiding.
  Elke dag staat er een zorg- en welzijnsmedewerker klaar om aan de behoeften van elke deelnemer te voldoen. In de flyer leest u meer over de somatische meerzorg.

  Meestal in groepsverband

  De meeste activiteiten in Nieuw Groenland vinden in groepsverband plaats, maar u bent nooit verplicht om mee te doen. U sluit gewoon aan, wanneer u daar zin in heeft. Dat geldt ook voor onze geheugentrainingen, muziekactiviteiten, handwerk-, kook- en andere clubs.

  Bijzondere activiteiten

  Naast de wekelijkse activiteiten kunt u in Nieuw Groenland op meerdere momenten in het jaar bijzondere activiteiten en bijeenkomsten verwachten. Zo zijn er vieringen rond Sinterklaas en Kerstmis, organiseren we een paar keer per jaar modeshows en kunt u, tegen betaling, mee met bustochtjes naar bijvoorbeeld de bollenvelden.

  Zelf activiteiten ondernemen

  Naast de gemeenschappelijke activiteiten biedt Nieuw Groenland u tal van faciliteiten om zelf – en eventueel met medebewoners – in actie te komen

  Biljartruimte

  Daag uw medebewoners uit op het groene laken. De biljartruimte op de begane grond staat elke dag tot uw beschikking.

  Internetcafé

  Wilt u online contact zoeken met uw familie en vrienden? Wilt u de wereld digitaal verkennen? Ons internetcafé is altijd open. Onbekend op digitaal terrein? Onze vrijwilligers wijzen u graag de weg.

  Bewegingsruimte

  Nieuw Groenland heeft een eigen ruimte, waar u met of zonder begeleiding van de fysiotherapeut kunt bewegen. In de bewegingsruimte kunt u onder meer virtueel fietsen. Zittend op een fiets voor een groot scherm, glijdt het virtuele landschap aan u voorbij.

  Duofiets

  Hoe ouder u wordt, hoe moeilijker het fietsen gaat. Wilt u deze heerlijke buitenactiviteit niet missen? Met onze duofiets kunt u samen met een familielid, vriend of vrijwilliger de frisse buitenlucht in.

  Actief in de tuin

  ’s Zomers is het goed toeven in onze prachtige, afgeschermde binnentuin. U kunt er genieten van het zonnetje, maar ook wat actiever zijn. Zo vindt u er een echte jeu-de-boules baan en een beweegtuin met meerdere apparaten om eens heerlijk in de buitenlucht te bewegen. Ook is er een tuinkas te vinden, hier kweken we groenten en fruit. En gooit u graag een hengeltje uit? Op onze steiger is het prettig vissen.